S radom počela rukometna škola RK ,,Borac” Travnik

U sportskoj dvorani Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, Travnik održan je prvi trening polaznika rukometne škole RK „Borac“, Travnik kojom rukovodi Jasmin Bahtović, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Davor Pikutić, proslavljeni rukometaši Travničkog Borca, članovi ekipe koja je u Travnik donijela šampionsku titulu i KUP BiH. Dvadeset pet dječaka, koji će kroz trenažne procese savladati osnovne elemente rukometne igre u budućnosti će biti nosioci razvoja rukometnog sporta. Bahtović i Pikutić, svoje rukometne vještine prenjet će mlađim naraštajima. Ističem činjenicu da je većina igrača koji nastupaju za seniorsku ekipu Kluba ponika u ŠR „Sedmerac“ kojom su rukovodili Davor Kovačević i Davor Pikutić što je jedan od pokazatelja da ćemo u skorije vrijeme imati igrače koji će se takmičiti u okviru omladinskih liga u organizaciji RS SBK/KSB gdje će sticati iskustvo i rukometno znanje.

Cilj Upravnog odbora RK „Borac“, Travnik na čelu sa dr. Emirom Abdulovićem je formiranje svih selekcija Kluba od pionira do seniora te u budućnosti oslanjanje na igrače koji su ponikli u omladinskim selekcijama. Ovom prilikom ističem da je u  kratkom vremenskom periodu Upravni odbor uspio da stabilizuje seniorsku ekipu i vrati se u takmičenje u okviru RS F BiH dok najznačajniji dio rada Upravnog odbora je pokretanje rukometne škole koja će biti okosnica razvoja rukomenog sporta na području Općine Travnik. Ogroman doprinos za pokretanje škole rukometa pripada koordinatoru za omladinske selekcije Jasminu Bahtoviću koji je svojim angažmanom posljednjih dana animirao polaznike rukometne škole uz podršku Davora Pikutića.. 

Upravni odbor RK „Borac“ Travnik ovim putem se zahvaljuje menadžmentu Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, Travnik na podršci u radu rukometne škole kroz pronalaženje termina za odvijanje trenažnog procesa sa mlađim kategorijama.

Upis u RK „Borac“, Travnik vršit će se i dalje u MSŠ „Travnik, Travnik, Školska bb, u sljedećim terminima: ponedjeljkom od  10,00 do 12,00 sati, utorkom od  17,00 do 18,00 sati i srijedom od 10,00 do 12,00 sati uz napomenu da zainteresovani dječaci mogu se upisati utorkom u 18,00 sati i četvrtkom u 19,00 sati u sportskoj dvorani Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, Travnik gdje se odvija trenažni proces.

Bez mladih rukometaša i rukometašica nema „Travničke rukometne priče“ i nove povijesti. Pridružite se, postanite članovi RK „Borac“, Travnik jer  „Nema rukometa bez vas – Pridružite se našoj priči!“

                                                                                 S E K R E T A R

                                                                                Amela Lolić