Borac poražen od ”Gradačac 1954”, u subotu protiv Donjeg Vakufa

Rukometaši travničkog „Borca“ poraženi su na gostovanju u Gradačcu od RK „Gradačac 1954“ rezultatom 31:22, poluvrijeme 14:9. Domaćini su kvalitenijom odbranom, posebno u prvom poluvremenu, stvorili prednost i zaustavili igrače „Borca“ koji nisu uspjeli da probiju čvrstu odbranu domaćina. Početkom drugog poluvreman igrači „Borca“ promašili su dva sedmerca i nekoliko kontri te omogućili rukometašima Gradačca da povećaju prednost.

Rukovodstva dva Kluba ovom prilikom ostvarili su saradnju što je pored poraza na terenu koji je za igrače bolan dobar pokazatelj da se rukomet vraća u Travnik. Saradnja i korektni odnosi sa rukovodstvima Klubova na prostoru BiH i šire je jedan od ciljeva Upravnog odbora RK „Borac“, Travnik na čelu sa dr. Emirom Abdulovićem, a rezultati nakon duže pauze će zasigurno doći jer pred trenerom Mašićem je kratak period za uigravanje i konsolidaciju ekipe koja je okupljena prije dva nepuna mjeseca.

U narednom 6. kolu RK „Borac“ u subotu, 28. 10. 2023. godine sa početkom u 18,00 sati dočekuje ekipu RK „Donji Vakuf“ iz Donjeg Vakufa. Pozivamo sve ljubitelje rukometa da nam se pidruže u sali OŠ „Turbe“ u Turbetu jer „Nema rukometa bez vas – Pridružite se našoj priči!“.