RK ”Borac” Travnik poražen od ŠR ”Čelik junior”

Ekipa RK „Borac“, Travnik u okviru II. kola Prve lige F BiH grupa sjever poražena je od ŠR „Čelik junior“, rezultatom 35:25 pred oko 150 gledalaca u Sali OŠ „Turbe“ u Turbetu koji su došli da daju podršku. Utakmica je počela odavanjem počasti, učenjem fatihe i minutom šutnje, preminulom Kemalu Bajramoviću koji je bio član Uprave RK „Borac“ i dugodišnji sportski radnik koji je u Travniku iznjedrio mnogobrojne generacije sportista iz različitih grana sporta.

Na samome početku utakmice rukometaši gostujeće ekipe zaigrali su bolje od rukometaša „Borca“ koji su pokušavali da drže rezultatsku neizvjesnost što im je uspjevalo do pred sam kraj prvog poluvremena kada je gostujuća ekipa ostvarila prednost i poluvrijeme završila sa pet golova prednosti, tako da se na odmor otišlo rezultatom 13:18. U drugom poluvremenu ekipa ŠR „Čelik junior“, nastavila je sa dobrom igrom i uspjela je povećati prednost iz prvog poluvremena.  Vidno je da rukometaši travničkog Borca nisu fizički spremni i da su dali svoj maksimalan doprinos ali protiv igrača „Čelika juniora“ koji su uigranija i fizički spremnija ekipa nisu mogli postići bolji rezultata.  U ekipi RK „Borca“ najbolji pojedinac utakmice bio Miran Čović sa 10 postignutih golova dok je najbolji igrač ŠR „Čelik junior“ bio Anes Suljić sa 11 postignutih golova.

Za RK „Borac“ Travnik bez obzira na poraz je ovo izuzetno značajan momenat jer nakon duže pauze Klub je ponovo započeo sa radom a najvažnije da je i publika bila u dvorani dajući podršku igračima i treneru kao i novoj upravi Kluba. U periodu od 18. jula 2023. godine, kada je održana Izvještajno izborna Skupština Kluba, dat je maksimalan angažman na obnavljaju rada Kluba kao i uključivanja ekipe u sistem takmičenja u okviru RS F BiH. U trenutku preuzimanja Kluba novo rukovodstvo bilo je bez igračkog kadra, a mnogobrojni igrači koji su ponikli u RK „Borac“, Travnik nastavili su bili svoje igračke karijere u drugim klubovima, te nakon obnavljanja rada Kluba vratili su se u Travnik sa jednim ciljem da  rukomet ponovo u Travniku postane sport broj jedan. Ovom prilikom ističemo da pored prvog tima koji se takmiči u Prvoj ligi F BiH grupa sjever prioritet je formiranje omladinskog pogona i pokretanje školskih takmičenja. Koordinator za omladinski pogon je Jasko Bahtović, član šampionske ekipe RK „Borac“, Travnik.

Uprava RK „Borac“, Travnik zahvaljuje se publici koja je u velikom broju danas došla u salu OŠ „Turbe“ u Turbetu i koja je svojim prisustvom dala punu podršku jer „Nema rukometa bez vas – Pridružite se našoj priči!“