Odgođena utakmica između RK „Borac“, Travnik i RK „Nova Bila“, Nova Bila

U narednom 4. kolu u okviru Prve lige F BiH grupa sjever, rukometaši Travničkog „Borca“ neće igrati utakmicu sa RK „Nova Bila“, Nova Bila koji je napustio takmičenje u okviru RS F BiH zbog nedostatka igračkog kadra i finansijskih problema. Najavljeni Travnički derbi ove godine neće se odigrati, a Uprava RK „Borac“, Travnik izražava žaljenje zbog istupanja iz takmičenja RK „Nova Bila“, Nova Bila u okviru RS F BiH.

Proteklog vikenda rukometaši RK „Borac“, Travnik u okviru 3. kola Prve lige F BiH grupa sjever poraženi su na gostovanju u Bugojnu rezultatim 35:28, poluvrijene 18:10, od MRK „Iskra“ koji je bio u ovome meču bio apsolutni favorit.  Igrači RK „Borac“, Travnik bili su dostojan protivnik igračima „Iskre“ koju je predvodio Travničanin Purić, posebno u drugom poluvremenu koje su i dobili sa golom razlike, ali zbog slabije igre u prvom poluvremenu, poraženi su sa sedam golova razlike. U ekipi „Borca“ najviše golova postigao je Miran Čović, devet, dok je Ahmet Kovač imao ukupno jedanaest odbrana od toga odbranio je jedan sedmerac i zaustavio dva kontra napada igrača „Iskre“.

Igrači trenera Mašića u 5. kolu gostuju kod ekipe RK „Gradačac 1954“ iz Gradačca.  Utakmica se igra u subotu, 21. 10. 2023. godine sa početkom u 19,30 u Sportskoj dvorani u Gradačcu.