Nastavlja se podrška RK “Borac” Travnik

Aktivnosti koje provodi rukovodstvo RK Borac Travnik na oživljavanju kluba nisu prošle nezapaženo i svakodnevno stižu potvrde za isto od strane nadležnih struktura vlasti, građana i privatnih firmi.

Naime, u prethodnoj sedmici je Vlada SBK na čelu sa premijerom Tahirom Lendom i nadležno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta na čelu sa ministrom Bojanom Domićem donijelo odluku o dodjeli finansijskih sredstava za olakšan nastavak rada kluba. Ova i redovna mjesečna sredstva koja izdvaja Općina Travnik na čelu sa načelnikom Kenanom Dautovićem omogućavaju da uz takmičenje seniorske ekipe razvijamo i omladinske selekcije koje već ozbiljno rade.

Također, uspješno se provodi akcija kupovine članskih kartica od strane naših prijatelja i navijača koji unatoč teškom vremenu u kome se nalazimo odvajaju sredstva za svoj voljeni klub. Jednako važna je podrška naših privrednika koji su proteklih dva mjeseca uplačivali donatorska sredstva na račun kluba, a rukovodstvo kluba koristi priliku da se zahvali sljedećim donatorima: Caffe bar Galery, Čarli doo, Dom projekt doo, Elka, E&M BH-PAL, GP Tecta, Mesna industrija Bajra.

Posljednja u nizu je vrijedna donacija firme Vlašić gradnja. Ovom prilikom rukovodstvo kluba se zahvaljuje svim ranije pomenutim, ali i ostalim prijateljima kluba koji kupovinom ulaznica i dolaskom na domaće utakmice daju nesebičnu pomoć vraćanju kluba na puteve stare slave. Igrači, treneri i uprava kluba mogu samo obećati da će nastaviti vrijedno raditi na promociji sporta, zdravih stilova života i voljenog nam kluba.

Uprava RK Borac Travnik